Ποιότητα & στοιχεία καινοτομίας

inner-header-photo
image

ΑΝΤΙΚΤΥΠΟΣ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ

Ακολουθούμε νεωτεριστικές μεθόδους αλλά εμμένουμε να συνεργαζόμαστε με τοπικούς αλευρόμυλους, προετοιμάζουμε το 100% φυσικό προζύμι 8 ώρες πριν την παραγωγική διαδικασία και πετυχαίνουμε τα μέγιστα στη διατήρηση της ποιότητας των προϊόντων μας.

Γνωστοποιούμε στο καταναλωτή τα οφέλη του σίτου, δημιουργούμε σχέση εμπιστοσύνης μαζί του. Μετά από 50 χρόνια στο χώρο της αρτοποιίας η κριθαροκουλούρα Βαρδάκης αποτελεί κομμάτι της ιστορίας της Κρητικής διατροφής.

ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Δεν δηλώσαμε αυθαίρετα πως το παξιμάδι μας ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή, καθώς από τον πρώτο χρόνο παραγωγής του (1970) εισέπραξε εύφημη μνεία από το Χημείο του κράτους. Απόδειξη ότι παραμείναμε πιστοί στη συνταγή και τα αγνά υλικά είναι δεύτερη εύφημη μνεία η οποία δόθηκε το 2011.

Δεν αναδειχθήκαμε μόνο για το προϊόν μας αλλά και για τις επιχειρηματικές μας αποφάσεις τις οποίες υλοποιούμε συνεχώς. Σύμφωνα με την ΕΟΜΜΕΧ, είμαστε μία από τις πιο δραστηριοποιημένες και αναπτυσσόμενες επιχειρήσεις, καθώς συνεχίζουμε με όρεξη στον στόχο μας, την συνέχιση της παραγωγής καλών παραδοσιακών προϊόντων.

ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑΣ

Περιλούστε όσο θέλετε με νερό ή λάδι πριν τη βρώση. Θα αντιληφθείτε ότι μπορείτε να καταναλώσετε πολλά λεπτά αργότερα ενώ το προιόν δεν θα έχει χάσει το άρωμα, τη γεύση και τη σύστασή του (δεν λασπώνει).

Δυο φορές - Εύφημη μνεία από το Χημείο του Κράτους.

Πλούσιο σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β όπως η ριβοφλαβίνη (Β2), η νιασίνη (Β3), η πυριδοξίνη (Β6), το παντοθενικό οξύ, το φυλλικό οξύ και λιγότερο βιταμίνης Β12 και βιοτίνης.

Επιπλέον σε αυτό περιέχονται μικρές αλλά σημαντικές ποσότητες από διαφορετικά μέταλλα και ιχνοστοιχεία όπως το κάλιο, ο φώσφορος, το σελήνιο και το ασβέστιο.

Ένα ακόμη συστατικό που συναντούμε στο κρίθινο παξιμάδι είναι το πυρίτιο, το οποίο συνδέεται με την υγεία των οστών, ενώ κάποιες μελέτες δείχνουν αρνητική συσχέτιση του πυριτίου με την γεροντική άνοια.

Ο χαμηλός γλυκαιμικός του δείκτης τον φέρνει σαν σύσταση στο τραπέζι των σακχαροδιαβητικών.

Αντιοξειδωτικά και κυρίως πολυφαινόλες, αλλά και φυτικές ίνες συμπληρώνουν την όντως υψηλή θρεπτική του αξία. Όσον αφορά στις θερμίδες και τη μακροθρεπτική του σύσταση αυτές δεν διαφέρουν από αυτές του ψωμιού. Είκοσι γραμμάρια (20gr) παξιμαδιού αποδίδουν 80 θερμίδες οι οποίες προέρχονται από τα 15 γρ υδατάνθρακα, 2 γρ πρωτεϊνών και από τα ελάχιστα λιπαρά που περιέχει.