Από το χθες στο σήμερα

inner-header-photo
image
1
9
6
5

Μια ιστορία 50 ετών με πρωτεργάτη της τον Βαρδάκη Στέλιο ‘’παππούς της Κριθαροκουλούρας ‘’ ο οποίος ζώντας τα φτωχικά κατοχικά χρόνια στον Πύργο Ηρακλείου, αποφασίζει μετά το πέρας της στρατιωτικής του θητείας να μπει στο βαπόρι και να πάει στη Γερμανία. Παραμένει εκεί για 5 έτη φτιάχνοντας ένα καλό κομπόδεμα με πολύ ιδρώτα και το 1965 αποφασίζει να επιστρέψει στη Κρήτη όπου στήνει τη δική του επιχείρηση σαν πλανόδιος κινηματογραφιστής.

1
9
7
0

Τα πρώτα βήματα της επωνυμίας Βαρδάκης είναι γεγονός.

1
9
7
5

Η είσοδος της τηλεόρασης και των πρώτων ελληνικών καναλιών κρούει το κώδωνα στο επιχειρηματικό μυαλό του Βαρδάκη ο οποίος μεταπουλάει τον κινηματογράφο σε χωριανό του και αναζητεί άμεσα, στροφή στη καριέρα του!

Βρίσκει άλευρα από ντόπιο αλευρόμυλο (κριθάρι,σιτάρι) και αρχίζει με τη σύζυγό του Σουζάνα να πειραματίζονται πάνω σε παραδοσιακές συνταγές των Αστερουσίων. Κοπιάζουν καθημερινά παράγοντας φρέσκο ψωμί για τους ανθρώπους της τοπικής κοινωνίας , μέχρι που καθιερώνουν και το παξιμάδι στην ευρύτερη περιοχή του νομού Ηρακλείου και Λασιθίου.

2
0
0
2

Λάβαμε ειδική Εύφημη Μνεία από το Χημείο του Κράτους.

2
0
0
9

Από το 2009 τη σκυτάλη στη παραγωγή του παξιμαδιού έχει πάρει η οικογένεια του Δημήτρη Κουτεντάκη και της Κυριακής Βαρδάκη οι οποίοι δραστηριοποιούνται στον χώρο της ζαχαροπλαστικής ήδη από το 1998 σε δική τους επιχείρηση στο Ασήμι Ηρακλείου.

Η πίστη τους στην ποιότητα και η θέληση τους να προσφέρουν στον κόσμο εκλεκτά προϊόντα αποτέλεσαν βασικά κίνητρα για τη διατήρηση της πατροπαράδοτης μεθόδου παραγωγής μεταλαμπαδεύοντας στα παιδιά τους τις ίδιες αξίες.

2
0
1
1

Λάβαμε 2η Ειδική Εύφημη Μνεία από το Χημείο του Κράτους.

2
0
2
1

Λάβαμε το CRETAN TASTE AWARDS (GOLD) για την κριθαροκουλούρα.

2
0
2
2

Λάβαμε το MEDITERRANEAN TASTE AWARD (GOLD) για το παξιμάδι λαδιού.

Σ
ή
μ
ε
ρ
α

Μέλημα της οικογένειας Κουτεντάκη είναι να προωθήσει τις ευεργετικές ιδιότητες του σίτου στον ανθρώπινο οργανισμό. Επενδύει στο μέλλον (νέες συνταγές και συσκευασίες) για τη διασφάλιση του προϊόντος, με στόχο την επέκταση του δικτύου διανομής σε όλη την Ελλάδα.